7. nov, 2016

De studenten van de Broederschool in Sint-Niklaas waren op bezoek in Corvia vzw. Na de rondleiding in Corvia en in het sociaal pension zijn de studenten samen met het vrijwilligersteam van Corvia gaan bedelen. Ze zijn o.a warme soep in het centrum van Brussel gaan bedelen aan dakloze personen. 

 

Bedankt aan de studenten voor hun steentje bij te dragen ! 

7. nov, 2016

Voor de dag van de armoede op 17 oktober 2016 deelt CORVIA vzw ‘’armoedelintjes’’ uit. Het symbolisch doel hiervan is dat we de armoede op geen enkel moment mogen vergeten en steeds in onze gedachten moeten meedragen. Dat er iedere dag personen en gezinnen zijn die de eindjes niet meer aan elkaar kunnen knopen.

 

Het ‘’armoedelintje’’ om op te spelden is wit en handmatig gemaakt uit stoffen lakens. In ieder lint zitten er telkens een aantal knopen. De knopen in het lint zijn bedoelt, net zoals vroeger, dat de mensen een knoop in een zakdoek legden om iets te onthouden of niet te vergeten. Bij de “armoedelintjes’’ zijn de knopen erin gelegd om de armoede niet te vergeten.

 

Het wit, geknoopt lint staat symbool als teken van de armoede.

Naast het ‘’armoedelintje’’ op te spelden kan je ook nog steeds een wit laken met een aantal knopen aan je venster uithangen op de dag van de armoede.

 

Door het lintje te dragen kunnen we samen de armoedeproblematiek sensibiliseren en deze moeilijke strijd nogmaals eens in het daglicht zetten. 

23. sep, 2016
11. jun, 2016

Selfcity? 
Brussel est une ville riche. We mean: rich when it comes to citizen initiatives. Brusselaars sparen of bouwen samen. Les collectifs citoyens gèrent des terrains ou des bâtiments. And some people try to fill the gap that is left by the authorities, out of frustration because things don't get done.

This expo is the result of 11 Selfcity Ateliers (together with Brussels Academy and Crosstalks) and a journey together with 11 citizen groups.

L'expo vous présentent un panorama et une analyse de cette nouvelle génération de collectifs citoyens.


Visit the expo
De expo can be visited freely between 5 juni en 1 juli, chaque mercredi, jeudi et vendredi/everyWednesday, Thursday and Friday, altijd between 12:00 en 14:00 en entre 16:30 et 19:00.

Adresse: BRAL, Place du Samedi 13, 1000 Brussel.

 

http://www.selfcity.brussels/