Kookklas CORVIA

12. feb, 2016
12. feb, 2016
8. feb, 2016

Lekker eten ten voordele van vzw Corvia

 

Corvia vzw zet zich al jaren in voor mensen in armoede. Ze zijn gekend van projecten zoals de Miss en Mister Dakloosverkiezing, de ‘open koelkast’ en ‘open kleerkast’, de love-room voor dakloze koppels, de zelfverdedigingskit, … Maar daar blijft het niet bij. Ze beheren eveneens sociale huizen, doen aan voedselbedeling en organiseren kookateliers met mensen in armoede. 
En dat koken doen ze niet altijd alleen. Op donderdagavond 11 februari 2016 staat Corvia namelijk al voor de derde keer samen achter het fornuis met de kookvereniging Fret en Verzet. 
Wat staat er op het menu?
Chef-kok Philippe gaat samen met Miss Dakloos en de andere mensen van Corvia aan de slag in de keuken van GC Kontakt om aperitiefhapjes, een voorgerecht, hoofdgerecht en dessert te bereiden. Ze hebben ook op voorhand werkstukjes gemaakt om de tafels mee te versieren en mooi aan te kleden.
Rond 19u30 komen de gasten toe in het gemeenschapscentrum en schuiven er de benen onder tafel. De gasten betalen een bijdrage van 25 euro. De mensen van Corvia dienen op, serveren drank en glunderen van trots bij elk compliment dat ze ontvangen over de heerlijke bereidingen. Zij mogen gratis mee-eten.
Hebt u dus zin om mee te komen eten en dit goede doel te steunen? Schrijf u dan in bij GC Kontakt (kontakt@vgc.be). U bent definitief ingeschreven na betaling via overschrijving. 

21. jan, 2016

vzw corvia haar doelstelling is een spreekbuis te zijn naar de buitenwereld voor de armoede te bestrijden!!!

platea cibum is opgericht op 14 februari 2015.

Met een speciale doelgroep,mensen met een geestelijke beperking in armoede aantonen dat zij kunnen integreren en realiseren.

Een pionier en uniek consept PLATEA CIBUM.

een boodschap overbrengen met ons keukenklasje en koken voor onze daklozen en mensen in armoede,voedselrestenverwerking, seizoengericht,basisprodukten ,

dit bereiden ze op hun wijze naar de doelgroep toe,

onze kleur zal wit zijn dat de armoede accentueerd!!!

dus geen bestek of glas en kan onze doelgroep volwaardig eten en drinken aan het voorbeeld van de voedseldriehoek!!!