• CORVIA vzw organiseert verschillende POP UP's. Dit telkens in het teken van de langdurige strijd tegen armoede.

  Het gaat om verschillende POP UP's waarin diverse mediums aan te pas zullen komen.

  -Platea Sibum VS Open Free Go: de keukenklas van CORIVA vzw, Platea Sibum, zal gedurende 4 weken iedere donderdag aan ''live cooking'' doen aan de ''OPEN Free go''. Platea Sibum is een keukenklas voor personen met een beperking die in armoede leven. Platea Sibum bestaat al reeds 3 jaar. Dit jaar willen ze de uitdaging aangaan om met producten uit de OPEN Free go te koken. Elke donderdag van de maand oktober van 16u tot 18u zullen zij naast de OPEN Free go aanwezig zijn. Iedereen is welkom (gratis) om hun gerechten te komen proeven.

  -Tentoonstellingen: in het voorjaar van 2018 zal CORVIA vzw samenwerken met verschillende artiesten. De artiesten zullen hun kunstwerken tentoonstellen in het sociaal pension dat gelegen is op de Lambermontlaan 444, 1030 Schaarbeek. Het zullen niet enkel de kunstwerken zijn die interessant zijn om te bezichtigen maar ook de kunstenaars zelf, iedere kunstenaar heeft een apart verhaal en verleden.

  De tentoonstelling zal gedurende een week toegankelijk zijn voor het publiek. Het publiek zal ook mogen bieden op de diverse kunstwerken.

  -Kinderdromen: gedurende de vakantie periodes van het schooljaar 2017-2018 mogen kinderen in armoede een wens doen en deze doorgeven aan CORVIA vzw.

  CORVIA vzw zal de wensen, naar mate mogelijk, in vervulling laten gaan.


  -De dag van de armoede, 17 oktober 2017: op de dag van de armoede zal CORVIA vzw in het centrum van Brussel sensibiliseren d.m.v witte ''armoedelintjes'' die mensen kunnen opstelden en witte rozen uit te delen aan voorbijgangers.

  Het symbolisch doel van de ''armoedelinten'' is dat we de armoede op geen enkel moment mogen vergeten en steeds in onze gedachten moeten meedragen. Dat er iedere dag personen en gezinnen zijn die de eindjes niet meer aan elkaar kunnen knopen.

  Het wit, geknoopt lint staat symbool als teken van de armoede. De knopen in het lint zijn bedoelt, net zoals vroeger, dat de mensen een knoop in een zakdoek legden om iets te onthouden of niet te vergeten.

  Naast het ‘’armoedelintje’’ op te spelden zullen we de voorbijgangers ook vragen om een wit laken met een aantal knopen uit hun venster te hangen.

  Door de lintje te dragen kunnen we samen de armoedeproblematiek sensibiliseren en deze moeilijke strijd nogmaals eens in het daglicht zetten.

 • -Rêves d'enfants: Durant les congés scolaires 2017-2018, Corvia réalisera le rêve / souhait des enfants. Les enfants en situation de pauvreté ont le droit de faire un vœu à Corvia. Tous les moyens sont mis en œuvre par l’Asbl pour réaliser le vœu. Cela conserne les enfants des parents se rendant à l’ « armoire ouverte ».

  -Expositions: Au printemps 2018, Corvia collaborera avec des artistes. Pendant l'exposition, ces artistes exposeront leurs œuvres d'art dans la pension sociale. Derrière les œuvres d'art, il est intéressant de voir les artistes eux-mêmes et d'écouter leur propre histoire. Cela sera accessible au public durant une semaine.

  -Platea Sibum VS Open Free Go: La classe de cuisine de « Platea Sibum » mitonne tous les jeudis pendant 4 semaines (mars 2018). Ils préparent des plats fingerfood avec les aliments se trouvant dans les « frigos ouverts ». Tout le monde est le bienvenu et est libre de venir goûter.